Foredrag og workshops

På mine Workshops og Foredrag vil nærværet, det sanselige og kropslige altid være i fokus, og altid tilrettelagt så der er en kobling til de emner, I har i fokus. 

Temaer kunne være:

  • Angstens mange udtryk
  • Betydning af kroppens sprog i mødet med patienten/klienten
  • Dans arbejdsglæden frem!
  • Dans – og bevæg jeres værdier!
  • Dans- og bevægelse som sundhedsfremmende for mental Sundhed
  • Kan man blive bedre til at kommunikere ved at danse?
  • Smerten som dansepartner

Foredrag og workshops

På mine Workshops og Foredrag vil nærværet, det sanselige og kropslige altid være i fokus, og altid tilrettelagt så der er en kobling til de emner, I har i fokus. 

Temaer kunne være:

  • Angstens mange udtryk
  • Betydning af kroppens sprog i mødet med patienten/klienten
  • Dans arbejdsglæden frem!
  • Dans – og bevæg jeres værdier!
  • Dans- og bevægelse som sundhedsfremmende for mental Sundhed
  • Kan man blive bedre til at kommunikere ved at danse?
  • Smerten som dansepartner

Temaer kunne være

N

Betydningen af kroppens sprog i mødet med patienten/klienten

Det kræver god kontakt til sig selv, at møde et andet menneske med nærvær og tillid.
Som sundhedsprofessionel er det særligt vigtigt, at være opmærksom på hvilke signaler kroppen sender, da det har stor betydning for nærvær, autenticitet og empati. Gennem sanselige eksperimenter styrker vi nærværet og den non-verbale kommunikation. Det foregår ved en vekselvirkning mellem dans, bevægelse, refleksion og dialog – at skabe en forbindelse mellem hoved og krop. Du vil få teori og konkrete redskaber med dig, som straks kan anvendes. Det kræver mod, at blive udfordret på vores vante måde at agere på. Men er du nysgerrig og ønsker at arbejde med kropslig lederskab på en ny måde, så lad os mødes her.

N

Kan man blive bedre til at kommunikere ved at danse?

Dans & bevægelse skaber forbindelse mellem hoved og krop, og er med til at integrere de ting, vi arbejder med i det verbale. Ved at bringe krop og bevægelse ind i billedet skabes en kontakt til egen kommunikation, som er vejen til bedre at kommunikere med andre.

Som deltager får du styrket sanserne i forhold til hvordan kropslig indsigt kan bidrage til kommunikationen. Alene det at vi er sammen udgør et kommunikationsfelt. Vi undersøger denne kommunikation ved at anvende dansen- & bevægelsen som klangbund.

Vi stiller os selv spørgsmålene:

  • Hvordan kan forbindelsen til din egen krop styrke kommunikationen?

  • Hvordan kan forbindelsen mellem mennesker bruges i den verbale kommunikation?

  • Hvordan tør vi være mere direkte & ærlige i kommunikationen?

.

N

Dans arbejdsglæden frem!

Dans, musik og bevægelse har gennem forskning tydeligt vist, at det har en positiv indflydelse på hjernen og mental styrke. Vi kobler disse elementer med støtte til mental sundhed. 

Vi arbejder med dans, bevægelse og teknikker:

  • For at opnå mental afslapning og løsning af fysiske- og psykiske spændinger
  • For at hjælpe med at ændre negative tankegange til kreative strategier for håndtering af problemer. 
  • Coaching for kognitivt at understøtte deltagerne i bearbejdning af kropslige oplevelser.
  • Stiller spørgsmål for at undersøge, hvordan den nye tilgang kan styrke det kollegiale tilhørsforhold og arbejdsglæden på tværs af faggrupper. 



N

Dans – & bevæg jeres værdier!

En workshop hvor I arbejder med deres værdisæt gennem bevægelse. 

Ved at involvere jer i bevægelse inddrages flere niveauer og det medfører at  værdier huskes og forstås bedre – de sidder  så sidder ligesom bedre fast

.

N

Angstens mange udtryk

Angst er en del af menneskelivets vilkår. Ligesom smerte er organismens reaktion på fysisk skade, er evnen til at føle angst en af vores vigtigste beskyttelsesfunktioner i tilværelsen og en afgørende forudsætning for at vi kan overleve. Men nogle gange reagerer vi hurtigere eller voldsommere på begivenheder, der almindeligvis ikke udløser angst.

Det er vigtigt at opdage og reagere på angst, fordi man kan få god hjælp og konkrete værktøjer til at kontrollere angsten i hverdagen.
På fordraget vil jeg komme ind på følgende:
* Forskellige angsttyper og de forskellige (kropslige) udtryk de kan have.
* Min egen historie med angst, og om hvordan jeg er kommet igennem
* Hvordan Dansebevægelsesterapi kan hjælpe med at håndtere angst
* Enkelte øvelse der kan hjælpe i hverdagen med at håndtere angst.
* Dialog med jer om jeres erfaringer, hvis I har lyst til det.
N

Smerten som dansepartner

En workshop for dem, der lever med fysisk smerte, og som har lyst til at undersøge, hvordan bevægelse kan åbne op for nye måder at være med smerten på:

Smerte gør det vanskeligt at være i kontakt med kroppen. Helt naturligt har vi ikke lyst til at føle ubehaget. Så måske lukker vi af for at mærke, spænder op, eller holder os fysisk i gang trods konsekvenserne. Smerten kan også gøre os usikre ved at bruge kroppen og resultere i, at vores bevægelsesfrihed indskrænkes. Alt dette kan medføre, at vi også lukker af for at mærke de ressourcer, som kroppen har at byde på.

I workshoppen vil vi undersøge, om det er muligt at bevæge os med smerten – som en slags dansepartner. Noget der måske kan udvikle sig til et ligeværdigt samarbejde, frem for en kamp om, hvem der bestemmer over kroppen.

Det vil være en blanding af guidede bevægelsesøvelser, rolig grounding og mulighed for refleksion med ord og skrift. Guidningerne vil invitere til nænsom kontakt med kroppen og udforskning af dine egne bevægelser. Der kræves ingen forkundskaber eller erfaring med dans/bevægelse. Det vigtigste er din åbenhed og lyst til at udforske bevægelse med dig selv og andre, som også kender til fysisk smerte. Alle øvelser giver plads til det bevægelsesomfang og tempo, som din krop er parat til på dagen.

Skal jeres næste foredrag eller workshop være interaktivt?

Det kræver mod, at blive udfordret på vores vante måde at agere på. Men er du nysgerrig og ønsker at arbejde på en ny måde, så lad os mødes.

Ofte stillede spørgsmål

Skal jeg have erfaring med at danse for at kunne deltage på dine workshops?

Der kræves ingen forkundskaber eller erfaring med dans/bevægelse. Det vigtigste er din åbenhed og lyst til at udforske bevægelse med dig selv og andre indenfor de temaer workshoppen handler om.

Hvordan kan et foredrag være interaktivt?

Det kan det, fordi jeg inviterer publikummet til dialog og til en lille smagsprøve på et sansende bevægelses øvelse over temaet. Det kan sagtens lade sig gøre lige der hvor man sidder. Det betyder, der kommer en dybere forståelse.

Er dine temaet på dine foredrag og workshop fastlagte?

Jeg er altid i dialog med mine kunder om hvilket tema der er interessant for dem. Det der altid ligger fast er at kroppen og bevægelsen inddrages. Det er her jeg har livserfaring og professionel erfaring.

Alt det praktiske

Foredrag
  • 1 – 2 timer, 10 – 50  deltagere
  • Tankevækkende og levende
  • Involver deltagene
Workshop
  • 8 – 24 deltagere
  • Meget praksis, der er koblet til teori
  • Skaber handling
    Vejledende priser

    Interaktivt Foredrag (1 ½ time)
    10-50 personer – 3000 kr.

    Workshop 1/2 dag (3 timer)
    Op til 24 personer – 5000 kr.

    Workshop 1 dag (6 timer)
    Op til 24 personer – 7000 kr.

    Alle priser er:

    • Inklusiv forberedelse
    • Inklusiv materialer (dog ikke evt. Yogamåtte)
    • Ekskusiv moms – der tillægges moms
    • I dagtimerne

    Tillæg der kan forekomme:

    • Transport efter statens takst.
    • Eventuel broafgift
    • Eventuelt hotelophold
    • Aften og weekendarbejde
    Lille forening / private

    Er du en lille forening eller en privat gruppe – kontakt mig for priser.

    Booking

    Du booker ved at konkakte mig på enten tlf. 51 51 10 17 eller mette@dancemovement.dk

    Vi har i Enhed for Sundhedstjenesteforskning / Center for Patientkommunikation, Sygehus Lillebælt – Vejle Sygehus, haft fornøjelsen af, i samarbejde med Mette Ørbæk, at kunne tilbyde en medarbejderworkshop med titlen ”Kan man blive bedre til at kommunikere ved at danse?”.Mette havde sammensat et såvel teoretisk som praktisk program, som passede godt ind i den sundhedsprofessionelle ramme. Hun balancerede således workshoppens indhold, så det skabte genklang i forhold til de kommunikative udfordringer, som man kan stå i som sundhedsprofessionel.

    Jette Ammentorp, forskningsleder, professor, Ph.d., cand.scient.san

    Workshop for Psykomotoriker, Fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionnelle med interesse på hvad bevægelse kan. Jeg søgte inspiration til mit arbejde i psykiatrien og er nysgerrig på danseterapien, da jeg ved man bruger det i fx usa til psykiatriske patienter. Det er ikke særlig udbredt i psykiatrien i dk Personligt fik jeg kontakt med en dyb livsglæde og følelse af “alt er okay”. Professionelt blev jeg inspireret af teorien - hvordan labans bevægeprincipper blev brugt til at beskrive emotionerne og hvordan der kan arbejdes udfra de principper. Det gad jeg godt lære meget mere om. Jeg blev også inspireret af Mettes nærvær og engagement.

    Lene, Fysioterapeut

    Jeg fik et par AHA-oplevelser hvor det lykkedes Mette at få flere af de “tavse” til at tale. Mette har gennem hele forløbet været interesseret og engageret fra færste mail over tlf. til dagens seance. Hun var meget velforberedt, tillidsvækkende og god til at formidle. Det mest værdifulde af dagen var resultatet af arbejdsgrupperne’s arbejde og drøftelser i plenum gav et billede af problemer og løsninger.

    Jesper Andersen, chef – forsyningen, Esbjerg Kommune 

    Kære Mette, Mange tak for dit foredrag hos Rotary København-Langelinie d 3. marts. Din fortælling om danseterapi som en måde til at forbedre vores kommunikative evner blev mødt med store interesse af deltagerne. Og at vi fik mulighed for at udføre øvelser i praksis, gjorde mødet til en virkelig anderledes oplevelse end sædvanligt.

    Mvh Per Høg Jensen, Præsident 2019/20

    Jeg nyder at deltage i Parkinsondans hos Mette. Dansen udfordrer min hastighed, balance, koordination og smidighed. Og så gør dansen mig glad, både på grund af den inspirerende musik og Mettes instruktion

    Torben

    Jeg har modtaget 3 sessioner online danseterapi. Det var en rigtig god oplevelse. Selvom vores session var online, var det næsten som at være i rummet med Mette – jeg følte mig på intet tidspunkt alene eller utryg. Mette satte noget musik på og vi dansede sammen til musikken. Mette kunne via computeren se de bevægelser, som jeg udførte, hvilket gav os mulighed for at udforske, hvem jeg er og hvilke problemer, som jeg havde fortrængt eller ikke kunne sætte ord på. Jeg lærte også, hvordan danseterapien på en dejlig blid måde, kan hjælpe mig med at flytte mig, grounde mig samt gøre hverdagen meget mere rolig. Jeg lærte, hvordan jeg via mine bevægelser kunne styrke mit selvværd. Jeg har en meget bedre søvn nu. En rigtig god oplevelse som kun kan anbefales.

    Elisa

    Workshop hvor vi arbejdede med deres værdisæt gennem bevægelse. Dansen afspejlede vores færden med hinanden, som er ud og ind mellem hinanden. Skifte lidt rundt med hvem vi snakker med. Jeg har som ny haft svært ved at huske og forstå vores værdier, men nu hvor vi har bevæget os til dem, så sidder de bedre fast og nu forstår jeg dem bedre. Det var grænseoverskridende og meget andeledes end jeg nogensinde har gjort, men også fedt at mærke at jeg turde bevæge mig, og at mærke vi er trygge ved hinanden.

    Kvindenetværk for unge ledere 

    I forbindelse med en personlig krise i mit liv, stod jeg pludselig i et vadested hvor jeg ikke længere magtede at kæmpe for at komme videre. En nær ven anbefalede mig at tage kontakt til Mette, jeg satte mig straks og skrev en lang mail til Mette, som var meget hurtig til at svare, at hun godt mente hun kunne hjælpe mig til at komme videre. Vi mødtes ganske få gange og allerede efter et par samtaler med Mette havde jeg fået så mange redskaber til at bearbejde mine problemer og kom dermed videre med et smil på læben, og redskaberne er lige ved hånden og bliver stadig brugt. Mette har været overordentlig flittig til at kontakte mig både under forløbet, men også efter for at høre til hvordan jeg har det, og jeg har altid fået kontakt til Mette uanset tidspunkt hvis jeg fik brug for et godt råd.

    Anonym