Om mig

Mit navn er Mette.

Jeg er fuldstændig nørdet omkring bevægelsens sprog. Det er er jeg fordi jeg gennem mit mangeårige arbejde med mennesker har erfaret at bevægelser taler sit eget sprog og dermed tager afsæt til at skabe forandrings- og lærerprocesser.

Samtidig er jeg levende interesseret i mennesker, deres historier og hvad de brænder for. Det optager mig at mennesker anvender deres kompetencer og fulde potentiale.  

Hvad angår min faglige baggrund så er jeg certificeret dansebevægelsesterapeut, krop psykoterapeut, MPF og underviser.

Det er efterhånden blevet til en 20-årig baggrund indenfor dans og socialpædagogisk arbejde og har de sidste 12 år arbejdet terapeutisk med dans og bevægelse.

Min erfaring er bred med at lede danse- og bevægelsesworkshops for forskellige grupper, herunder mennesker med Parkinsons sygdom.

Min virksomhed hedder “Sans for Bevægelse”, og er medejer af den private danske “Institute of Dance Movement Therapy”, hvor jeg uddanner danse- og bevægelsesterapeuter.

Lad mig lytte til din eller jeres udfordringer i hverdagen. Så kan vi sammen finde frem til om jeg kan støtte dig i at komme videre. Mobil: +45 51 51 10 17 mail: mette@dancemovement.dk .

Om mig

Mit navn er Mette.

Jeg er fuldstændig nørdet omkring bevægelsens sprog. Det er er jeg fordi jeg gennem mit mangeårige arbejde med mennesker har erfaret at bevægelser taler sit eget sprog og dermed tager afsæt til at skabe forandrings- og lærerprocesser.  

Samtidig er jeg levende interesseret i mennesker, deres historier og hvad de brænder for. Det optager mig at mennesker anvender deres kompetencer og fulde potentiale.  

Min faglige baggrund er Dance Movement Psykoterapeut og arbejder både med enkeltpersoner og grupper. Jeg er medstifter af Dance Movement Therapy Institute, Danmark, og engageret som Dance Movement Therapist Trainer.

Jeg afholder regelmæssige workshops med fokus på ledelse gennem kommunikation, embodiment og sundhed for sundhedsprofessionelle.

Jeg har arbejdet meget med danseterapigrupper, blandt andet for mennesker med Parkinsons sygdom, og har bidraget aktivt som dansefacilitator/terapeut til Roskilde Universitets forskningsprojekt Dancing with Parkinson.

Lad mig lytte til din eller jeres udfordringer i hverdagen. Så kan vi sammen finde frem til om jeg kan støtte dig i at komme videre. Mobil: +45 51 51 10 17 mail: mette@dancemovement.dk .

N

Dance Movement Therapist

I 2013 blev jeg uddannet Dance Movement Therapist, både til individuelt & gruppe, hos Institute of Life Energy Skandinavien. Uddannelsen er Godkendt af Dance Movement Therapy Association, Denmark hvor foreningens som land er medlem af European Association Dance Movement Therapy 

En del af Dance Movement Therapy uddannelse rummer en 1 årige uddannelse i Process Inquiry, som er Essentiel & Procesorienteret kommunikation (Coaching)..

N

Krop Psykoterapeut

I 2017 blev jeg uddannet Krop Psykoterapeut MPF på Institute of Life Energy Skandinavien. Uddannelsen er godkendt af psykoterapeut foreningen i DK og af EABP (European Association of Body Psychotherapist).

N

Workshop Facilitator & Underviser

Gennen de sidste 25 år har jeg afholdt adskillige workshops i ind- og udlandet. Fokus er mangfoldigt og en meget bred målgruppe. Den røde tråd er dog, at kroppen altid involveres. Lige så stor erfaring har jeg i at undervise. Har undevist unge i udskolingen indenfor psykologi og til i dag at vær medejer af Institute of Dance Movement Therapy, Denmark hvor jeg underviser og træner de studerende.

N

Ordentlig og professionel

Jeg beskræber mig altid for at agere ordentlig, dvs. med respekt for andre samtidig med at jeg arbejder meget professionelt 

N

Empatisk, nærværende og skarp

At være empatisk og nærværende ligger helt naturligt for mig og det er krydret med min skarpe blik for at være tydelig og klar i min feedback til andre.

N

Publikationer & Medier

(egne, og som deltager)

For inspiration – se min youtube kanal

24. September 2022

Publikation: KonferencebidragKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Abstract fra 4th European Dance and Movement Therapy Conference, Berlin, Tyskland.

Frølunde, L., & Ørbæk, M. (Accepteret/In press). Perspectives on embodied, aesthetic knowledge from Parkinson’s dance movement therapy and academic research: Exploring learning across differences.   Læs mere her

Tidsskrift for Psykoterapi nr. 3, 2020, s.26-32

2020: LAD KROPPEN FORTÆLLE
Dansebevægelsesterapi for kvinder udsat for vold.
(med kollega Simona Fioretti)

Magasinet Sundhed

2020: Danseterapi styrker voldsramte s. 56

2019: Dansen som terapi  s. 36-37

2018 PD dans for alle s. 58

TV2 Lorry & Kanal Roskilde

2019: Ny forskning i dans for Parkinsonramte

2018: Når jeg danser, glemmer jeg (parkinson dans)

 Kontakt mig og hør nærmere

Vi har i Enhed for Sundhedstjenesteforskning / Center for Patientkommunikation, Sygehus Lillebælt – Vejle Sygehus, haft fornøjelsen af, i samarbejde med Mette Ørbæk, at kunne tilbyde en medarbejderworkshop med titlen ”Kan man blive bedre til at kommunikere ved at danse?”.Mette havde sammensat et såvel teoretisk som praktisk program, som passede godt ind i den sundhedsprofessionelle ramme. Hun balancerede således workshoppens indhold, så det skabte genklang i forhold til de kommunikative udfordringer, som man kan stå i som sundhedsprofessionel.

Jette Ammentorp, forskningsleder, professor, Ph.d., cand.scient.san

Workshop for Psykomotoriker, Fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionnelle med interesse på hvad bevægelse kan. Jeg søgte inspiration til mit arbejde i psykiatrien og er nysgerrig på danseterapien, da jeg ved man bruger det i fx usa til psykiatriske patienter. Det er ikke særlig udbredt i psykiatrien i dk Personligt fik jeg kontakt med en dyb livsglæde og følelse af “alt er okay”. Professionelt blev jeg inspireret af teorien - hvordan labans bevægeprincipper blev brugt til at beskrive emotionerne og hvordan der kan arbejdes udfra de principper. Det gad jeg godt lære meget mere om. Jeg blev også inspireret af Mettes nærvær og engagement.

Lene, Fysioterapeut

Jeg fik et par AHA-oplevelser hvor det lykkedes Mette at få flere af de “tavse” til at tale. Mette har gennem hele forløbet været interesseret og engageret fra færste mail over tlf. til dagens seance. Hun var meget velforberedt, tillidsvækkende og god til at formidle. Det mest værdifulde af dagen var resultatet af arbejdsgrupperne’s arbejde og drøftelser i plenum gav et billede af problemer og løsninger.

Jesper Andersen, chef – forsyningen, Esbjerg Kommune 

Kære Mette, Mange tak for dit foredrag hos Rotary København-Langelinie d 3. marts. Din fortælling om danseterapi som en måde til at forbedre vores kommunikative evner blev mødt med store interesse af deltagerne. Og at vi fik mulighed for at udføre øvelser i praksis, gjorde mødet til en virkelig anderledes oplevelse end sædvanligt.

Mvh Per Høg Jensen, Præsident 2019/20

Jeg nyder at deltage i Parkinsondans hos Mette. Dansen udfordrer min hastighed, balance, koordination og smidighed. Og så gør dansen mig glad, både på grund af den inspirerende musik og Mettes instruktion

Torben

Jeg har modtaget 3 sessioner online danseterapi. Det var en rigtig god oplevelse. Selvom vores session var online, var det næsten som at være i rummet med Mette – jeg følte mig på intet tidspunkt alene eller utryg. Mette satte noget musik på og vi dansede sammen til musikken. Mette kunne via computeren se de bevægelser, som jeg udførte, hvilket gav os mulighed for at udforske, hvem jeg er og hvilke problemer, som jeg havde fortrængt eller ikke kunne sætte ord på. Jeg lærte også, hvordan danseterapien på en dejlig blid måde, kan hjælpe mig med at flytte mig, grounde mig samt gøre hverdagen meget mere rolig. Jeg lærte, hvordan jeg via mine bevægelser kunne styrke mit selvværd. Jeg har en meget bedre søvn nu. En rigtig god oplevelse som kun kan anbefales.

Elisa

Workshop hvor vi arbejdede med deres værdisæt gennem bevægelse. Dansen afspejlede vores færden med hinanden, som er ud og ind mellem hinanden. Skifte lidt rundt med hvem vi snakker med. Jeg har som ny haft svært ved at huske og forstå vores værdier, men nu hvor vi har bevæget os til dem, så sidder de bedre fast og nu forstår jeg dem bedre. Det var grænseoverskridende og meget andeledes end jeg nogensinde har gjort, men også fedt at mærke at jeg turde bevæge mig, og at mærke vi er trygge ved hinanden.

Kvindenetværk for unge ledere 

I forbindelse med en personlig krise i mit liv, stod jeg pludselig i et vadested hvor jeg ikke længere magtede at kæmpe for at komme videre. En nær ven anbefalede mig at tage kontakt til Mette, jeg satte mig straks og skrev en lang mail til Mette, som var meget hurtig til at svare, at hun godt mente hun kunne hjælpe mig til at komme videre. Vi mødtes ganske få gange og allerede efter et par samtaler med Mette havde jeg fået så mange redskaber til at bearbejde mine problemer og kom dermed videre med et smil på læben, og redskaberne er lige ved hånden og bliver stadig brugt. Mette har været overordentlig flittig til at kontakte mig både under forløbet, men også efter for at høre til hvordan jeg har det, og jeg har altid fået kontakt til Mette uanset tidspunkt hvis jeg fik brug for et godt råd.

Anonym