Embodied leadership / Dit kropslige lederskab

Bevægelse er et redskab for lederskab / ledelse.

Ved at bruge kroppens bevægelse som et redskab, gør det, det muligt at reflektere indre følelsesmæssige tilstande og ændringer i ens adfærd. Det kan føre til ændringer i psyken og således fremme dit autentiske lederskab.

 

Embodied leadership / Dit kropslige lederskab

Bevægelse er et redskab for lederskab / ledelse.

Ved at bruge kroppens bevægelse som et redskab, gør det, det muligt at reflektere indre følelsesmæssige tilstande og ændringer i ens adfærd. Det kan føre til ændringer i psyken og således fremme dit autentiske lederskab.

Kan man blive bedre til at kommunikere ved at danse?

Dans er bevægelse af kroppen i en rytme. Kroppen har vi altid med os og ganske ubevidst giver din krop signaler til andre om hvem du er. Altså en kommunikation, der ikke kun er verbal.

.

Danseterapi er en kreativ kunstform, som giver dig et instrument til, at skabe forbindelse mellem hoved og krop. En udvidelse af dine evner til, at kommunikere med de mennesker du omgiver dig med. Når du danser opøves kontakten til egen krop og en bevidsthed om det indtryk du afsætter hos andre mennesker. Helt enkelt kan man sige: Når du bevæger dig, så kan du også danse.

Hvorfor anvende bevægelse, som metode til at arbejde med Lederskab?

 Fordi bevægelse skaber forbindelse mellem hoved og krop, og er med til at integrere de ting, vi arbejder med i det verbale kommunikation. Sanserne bliver styrket, og der opnås en indsigt i hvilken betydning kroppens sprog har for kommunikation og i mødet med andre, og dermed i dit lederskab.

Hvordan kan forbindelsen til egen krop styrke kommunikationen?

– Udtalelser fra tidligere worksop

  •  Bedre forbindelse til egen krop gør, at man fremstår mere tillidsvækkende
  • Det er en radar som fortæller mig hvordan jeg har det
  • Lederskab skabes bedst ved stærk centrering i egen krop
  • Hvis man husker sin grounding i en stresset situation, er man mere rationel, og kan bedre svare rigtigt og hensigtsmæssigt
  • Man får sagt det man vil sige
  • Større ærlighed i kommunikationen 

 

Vil du også blive bedre til at kunne fremstå autentisk i dit personlige lederskab?

Vi har i Enhed for Sundhedstjenesteforskning / Center for Patientkommunikation, Sygehus Lillebælt – Vejle Sygehus, haft fornøjelsen af, i samarbejde med Mette Ørbæk, at kunne tilbyde en medarbejderworkshop med titlen ”Kan man blive bedre til at kommunikere ved at danse?”.Mette havde sammensat et såvel teoretisk som praktisk program, som passede godt ind i den sundhedsprofessionelle ramme. Hun balancerede således workshoppens indhold, så det skabte genklang i forhold til de kommunikative udfordringer, som man kan stå i som sundhedsprofessionel.

Jette Ammentorp, forskningsleder, professor, Ph.d., cand.scient.san

Workshop for Psykomotoriker, Fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionnelle med interesse på hvad bevægelse kan. Jeg søgte inspiration til mit arbejde i psykiatrien og er nysgerrig på danseterapien, da jeg ved man bruger det i fx usa til psykiatriske patienter. Det er ikke særlig udbredt i psykiatrien i dk Personligt fik jeg kontakt med en dyb livsglæde og følelse af “alt er okay”. Professionelt blev jeg inspireret af teorien - hvordan labans bevægeprincipper blev brugt til at beskrive emotionerne og hvordan der kan arbejdes udfra de principper. Det gad jeg godt lære meget mere om. Jeg blev også inspireret af Mettes nærvær og engagement.

Lene, Fysioterapeut

Jeg fik et par AHA-oplevelser hvor det lykkedes Mette at få flere af de “tavse” til at tale. Mette har gennem hele forløbet været interesseret og engageret fra færste mail over tlf. til dagens seance. Hun var meget velforberedt, tillidsvækkende og god til at formidle. Det mest værdifulde af dagen var resultatet af arbejdsgrupperne’s arbejde og drøftelser i plenum gav et billede af problemer og løsninger.

Jesper Andersen, chef – forsyningen, Esbjerg Kommune 

Kære Mette, Mange tak for dit foredrag hos Rotary København-Langelinie d 3. marts. Din fortælling om danseterapi som en måde til at forbedre vores kommunikative evner blev mødt med store interesse af deltagerne. Og at vi fik mulighed for at udføre øvelser i praksis, gjorde mødet til en virkelig anderledes oplevelse end sædvanligt.

Mvh Per Høg Jensen, Præsident 2019/20

Jeg nyder at deltage i Parkinsondans hos Mette. Dansen udfordrer min hastighed, balance, koordination og smidighed. Og så gør dansen mig glad, både på grund af den inspirerende musik og Mettes instruktion

Torben

Jeg har modtaget 3 sessioner online danseterapi. Det var en rigtig god oplevelse. Selvom vores session var online, var det næsten som at være i rummet med Mette – jeg følte mig på intet tidspunkt alene eller utryg. Mette satte noget musik på og vi dansede sammen til musikken. Mette kunne via computeren se de bevægelser, som jeg udførte, hvilket gav os mulighed for at udforske, hvem jeg er og hvilke problemer, som jeg havde fortrængt eller ikke kunne sætte ord på. Jeg lærte også, hvordan danseterapien på en dejlig blid måde, kan hjælpe mig med at flytte mig, grounde mig samt gøre hverdagen meget mere rolig. Jeg lærte, hvordan jeg via mine bevægelser kunne styrke mit selvværd. Jeg har en meget bedre søvn nu. En rigtig god oplevelse som kun kan anbefales.

Elisa

Workshop hvor vi arbejdede med deres værdisæt gennem bevægelse. Dansen afspejlede vores færden med hinanden, som er ud og ind mellem hinanden. Skifte lidt rundt med hvem vi snakker med. Jeg har som ny haft svært ved at huske og forstå vores værdier, men nu hvor vi har bevæget os til dem, så sidder de bedre fast og nu forstår jeg dem bedre. Det var grænseoverskridende og meget andeledes end jeg nogensinde har gjort, men også fedt at mærke at jeg turde bevæge mig, og at mærke vi er trygge ved hinanden.

Kvindenetværk for unge ledere 

I forbindelse med en personlig krise i mit liv, stod jeg pludselig i et vadested hvor jeg ikke længere magtede at kæmpe for at komme videre. En nær ven anbefalede mig at tage kontakt til Mette, jeg satte mig straks og skrev en lang mail til Mette, som var meget hurtig til at svare, at hun godt mente hun kunne hjælpe mig til at komme videre. Vi mødtes ganske få gange og allerede efter et par samtaler med Mette havde jeg fået så mange redskaber til at bearbejde mine problemer og kom dermed videre med et smil på læben, og redskaberne er lige ved hånden og bliver stadig brugt. Mette har været overordentlig flittig til at kontakte mig både under forløbet, men også efter for at høre til hvordan jeg har det, og jeg har altid fået kontakt til Mette uanset tidspunkt hvis jeg fik brug for et godt råd.

Anonym