Dans & Livsglæde for personer med kroniske sygdomme og deres pårørende.

 

ex. Parkinson, Gigt, Kroniske smerter.

“Dansen kan helt kort beskrives således:
Alle kan være med i disse kreative danseklasser. Dansen hylder kreativitet, fællesskab, bevægelse og musik.
Forskellige  danseformer integreres forskellige danseformer og fokus er på glæden ved at danse og på – gennem stimulerende kognitiv aktivitet – at udvikle deltagernes fleksibilitet, balance, gang og koordinering og lade kroppens mange muligheder for at udtrykke sig og fortælle historier forbinde det mentale med det fysiske. 

Dansen er udviklet gennem de sidste 10 år, hvor jeg inddrager min erfaring fra målgrupperne samt min baggrundviden som dansebevægelsesterapeut – og jeg lader mig inspirere af det roste globale program “Dance for PD®”.

Dans & Livsglæde

Alle kan være med i disse kreative danseklasser der bygger på mine egne udviklede danse genne de sidste 10.  Dansen hylder kreativitet, fællesskab, bevægelse og musik.
Med en kunstnerisk komponent som katalysator integreres forskellige danseformer og fokus er på glæden ved at danse og på – gennem stimulerende kognitiv aktivitet – at udvikle deltagernes fleksibilitet, balance, gang og koordinering og lade kroppens mange muligheder for at udtrykke sig og fortælle historier forbinde det mentale med det fysiske.

    Hvordan foregår det?

    Vi starter dansen på stole, og for dem, der kan, bevæger vi os på  gulvet ellers danser vi videre fra stolen. Vi danser til meget forskellig musik. Langsomt, hurtigt, kraftfuldt, let – og fra musik vi kender. 

    Vi laver små koreografier, og vi danser også mere frit.  Danserne får mulighed for i fællesskab med andre at få både lidt sved på panden og bryde ud i latter.

     

    .Med parkinson danseholdet deltog vi i projektet fra Parkinson foreningen. Læs artikel i Sundhedsmagasinet her

    Fra 2019-2021 deltog vi i forskningprojektet fra RUC “At danse med Parkinson” Se video her.

    Vi har også været i Lorry. “Når jeg danser, glemmer jeg”. Se dette her.

    Pt. er der ingen åbne dansehold med Parkinson men fra 10 september starter jeg et hold for personer med KRONISKE SMERTER.

    Vi danser hver tirsdag fra kl. 16-1730 på Kulturhuset i Stenløse. Yderligere beskrivelse, tilmelding og pris finder du på FOF hjemmeside.

     

    I dansen arbejder vi med

    N

    Balancen

    N

    Koordination

    N

    Fællesskabet

    N

    Glæden

    N

    Forskelligt musik

    N

    Baseret på Forskning

    Ofte stillede spørgsmål

    Hvad går Dans & Livsglæde ud på?
    Alle kan være med i disse kreative danseklasser der bygger på mine egne udviklede danse genne de sidste 10.  Dansen hylder kreativitet, fællesskab, bevægelse og musik. Med en kunstnerisk komponent som katalysator integreres forskellige danseformer og fokus er på glæden ved at danse og på – gennem stimulerende kognitiv aktivitet – at udvikle deltagernes fleksibilitet, balance, gang og koordinering og lade kroppens mange muligheder for at udtrykke sig og fortælle historier forbinde det mentale med det fysiske.

      .

      Hvordan foregår det?

      Vi starter dansen på stole, og for dem, der kan, bevæger vi os på   gulvet ellers danser vi videre fra stolen. 

       

      Vi inviterer kroppen ind i det sanselige og fokuserer på at vække glæde, udvikle fleksibilitet, balance, gang og koordination. Gennem bevægelserne giver vi også din krop mulighed for at udtrykke sig og fortælle historier, der forbinder det mentale med det fysiske. Vi undersøger, om det er muligt at bevæge os med smerten som en slags dansepartner – noget der måske kan udvikle sig til et ligeværdigt samarbejde frem for en kamp om, hvem der bestemmer over kroppen. Alt sammen foregår i et trygt forum uden forventninger og krav.

      Vi danser til meget forskellig musik. Langsomt, hurtigt, kraftfuldt, let – og fra musik vi kender. 

      Vi laver små koreografier, og vi danser også mere frit.  Danserne får mulighed for i fællesskab med andre at få både lidt sved på panden og bryde ud i latter.

      Hvem kan deltage?

      Alle der har smerter kroniske smerter. Der kræves ingen forkundskaber eller erfaring med dans og bevægelse. Alle danse giver plads til det bevægelsesomfang og tempo, som din krop er parat til på dagen. Du kan også deltage, selvom du f.eks. er dårligt gående, bruger rollator eller kørestol. Du deltager i det omfang, du kan og har lyst til – og det er helt ok, hvis du blot vil sidde på sidelinjen og nyde musikken.

      Hvad koster det?

      Fra efteråret starter et hold for Kroniske smerteramte via FOF. For pris følg linket her. 

       

      Hvor foregår det?

      Fra efteråret starter et hold for Kroniske smerteramte via FOF.  Det foregår i Stenløse Kulturhus. For pris og tilmelding følg linket her. 

       

      Vi har i Enhed for Sundhedstjenesteforskning / Center for Patientkommunikation, Sygehus Lillebælt – Vejle Sygehus, haft fornøjelsen af, i samarbejde med Mette Ørbæk, at kunne tilbyde en medarbejderworkshop med titlen ”Kan man blive bedre til at kommunikere ved at danse?”.Mette havde sammensat et såvel teoretisk som praktisk program, som passede godt ind i den sundhedsprofessionelle ramme. Hun balancerede således workshoppens indhold, så det skabte genklang i forhold til de kommunikative udfordringer, som man kan stå i som sundhedsprofessionel.

      Jette Ammentorp, forskningsleder, professor, Ph.d., cand.scient.san

      Workshop for Psykomotoriker, Fysioterapeuter og andre sundhedsprofessionnelle med interesse på hvad bevægelse kan. Jeg søgte inspiration til mit arbejde i psykiatrien og er nysgerrig på danseterapien, da jeg ved man bruger det i fx usa til psykiatriske patienter. Det er ikke særlig udbredt i psykiatrien i dk Personligt fik jeg kontakt med en dyb livsglæde og følelse af “alt er okay”. Professionelt blev jeg inspireret af teorien - hvordan labans bevægeprincipper blev brugt til at beskrive emotionerne og hvordan der kan arbejdes udfra de principper. Det gad jeg godt lære meget mere om. Jeg blev også inspireret af Mettes nærvær og engagement.

      Lene, Fysioterapeut

      Jeg fik et par AHA-oplevelser hvor det lykkedes Mette at få flere af de “tavse” til at tale. Mette har gennem hele forløbet været interesseret og engageret fra færste mail over tlf. til dagens seance. Hun var meget velforberedt, tillidsvækkende og god til at formidle. Det mest værdifulde af dagen var resultatet af arbejdsgrupperne’s arbejde og drøftelser i plenum gav et billede af problemer og løsninger.

      Jesper Andersen, chef – forsyningen, Esbjerg Kommune 

      Kære Mette, Mange tak for dit foredrag hos Rotary København-Langelinie d 3. marts. Din fortælling om danseterapi som en måde til at forbedre vores kommunikative evner blev mødt med store interesse af deltagerne. Og at vi fik mulighed for at udføre øvelser i praksis, gjorde mødet til en virkelig anderledes oplevelse end sædvanligt.

      Mvh Per Høg Jensen, Præsident 2019/20

      Jeg nyder at deltage i Parkinsondans hos Mette. Dansen udfordrer min hastighed, balance, koordination og smidighed. Og så gør dansen mig glad, både på grund af den inspirerende musik og Mettes instruktion

      Torben

      Jeg har modtaget 3 sessioner online danseterapi. Det var en rigtig god oplevelse. Selvom vores session var online, var det næsten som at være i rummet med Mette – jeg følte mig på intet tidspunkt alene eller utryg. Mette satte noget musik på og vi dansede sammen til musikken. Mette kunne via computeren se de bevægelser, som jeg udførte, hvilket gav os mulighed for at udforske, hvem jeg er og hvilke problemer, som jeg havde fortrængt eller ikke kunne sætte ord på. Jeg lærte også, hvordan danseterapien på en dejlig blid måde, kan hjælpe mig med at flytte mig, grounde mig samt gøre hverdagen meget mere rolig. Jeg lærte, hvordan jeg via mine bevægelser kunne styrke mit selvværd. Jeg har en meget bedre søvn nu. En rigtig god oplevelse som kun kan anbefales.

      Elisa

      Workshop hvor vi arbejdede med deres værdisæt gennem bevægelse. Dansen afspejlede vores færden med hinanden, som er ud og ind mellem hinanden. Skifte lidt rundt med hvem vi snakker med. Jeg har som ny haft svært ved at huske og forstå vores værdier, men nu hvor vi har bevæget os til dem, så sidder de bedre fast og nu forstår jeg dem bedre. Det var grænseoverskridende og meget andeledes end jeg nogensinde har gjort, men også fedt at mærke at jeg turde bevæge mig, og at mærke vi er trygge ved hinanden.

      Kvindenetværk for unge ledere 

      I forbindelse med en personlig krise i mit liv, stod jeg pludselig i et vadested hvor jeg ikke længere magtede at kæmpe for at komme videre. En nær ven anbefalede mig at tage kontakt til Mette, jeg satte mig straks og skrev en lang mail til Mette, som var meget hurtig til at svare, at hun godt mente hun kunne hjælpe mig til at komme videre. Vi mødtes ganske få gange og allerede efter et par samtaler med Mette havde jeg fået så mange redskaber til at bearbejde mine problemer og kom dermed videre med et smil på læben, og redskaberne er lige ved hånden og bliver stadig brugt. Mette har været overordentlig flittig til at kontakte mig både under forløbet, men også efter for at høre til hvordan jeg har det, og jeg har altid fået kontakt til Mette uanset tidspunkt hvis jeg fik brug for et godt råd.

      Anonym